Zoek...
Pompadour Hippie deel II uit tweeluik voor Danny Vera

Pompadour Hippie deel II uit tweeluik voor Danny Vera

Label : Excelsior Recordings

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-02-20 07:00:00 • 2 min lezen

Americana / Blues / Country
8

Danny Vera - Pompadour Hippie

Het tweede deel van Pressure makes Diamonds kwam deze week uit. Op dit tweede deel neemt Vera je wederom mee naar de Americana en Country, maar dan in de vorm van wat rustigere nummers.

De rustige kant van Danny Vera
Eind december was daar al deel I, The Year Of The Snake. Zes vlot lopende, stevige nummers die je vooral in het spectrum van de Blues Rock muziek moet zoeken. Niet in Nashville maar gewoon hier in de Wisseloordstudio’s opgenomen waarbij de sympathieke Zeeuw wel hulp gehad van Vince Powell; een meer dan gerenommeerde producer in de muziekwereld. Dit tweede deel heeft de titel Pompadour Hippie meegekregen en is wat ingetogener. Dat wordt bij het horen van de eerste noten van opener ‘Oblivious Desire’, dat door de strijkers een zweem van romantiek optrekt is, meteen duidelijk. De titelsong, met de steelgitaar en de donkere stem van Vera brengt een aangename Americana-sfeer terwijl we bij ‘Pressure Makes Diamonds’ ook weer wat Blues en Soul terug horen, mede door de aanwezig blazers. Afsluiten doet Vera met het emotionele ‘Born Again’ waarbij hij breekbaarder dan ooit klinkt.

Eindoordeel
De uiteindelijke bedoeling van twee (deel)albums is mij nog steeds niet duidelijk. Wel is het zo dat de beide delen binnen het spectrum van de Bluesrock een uptempo en een rustig deel vertegenwoordigen. De zes tracks op Pompadour Hippie zijn prachtig en het is goed hoorbaar dat Vera de liedjes dicht bij zichzelf houdt. De beide delen zijn nu als dubbel-cd verkrijgbaar. Veel luisterplezier.

Americana / Blues / Country

Deel via social media: