Zoek...
Dave Hause - Bury Me In Philly

Dave Hause - Bury Me In Philly

Label: Rise Records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-15 07:00:00 • 2 min lezen

Alternative / Punk / Rock / Singer-songwriter
8

Dave Hause - Bury Me In Philly

Met uithalen “I Want To Do It With You” begint Dave Hause energierijk. De gitarist van de post punkrockers the Loved Ones besloot in 2011 om een solo album te maken.

Het gevolg is dat The Loved Ones officieel nog bestaat, maar inmiddels is ingehaald door het aantal solo albums van Hause. Met de eerste twee albums “Resolutions” en “Devour” heeft hij nog gebruik gemaakt van een volledige band.

Wanneer er een Eric Brazilian bij hem aan de deur klopt om een album op te nemen, omdat hij Hause zijn album meer dan leuk vind zegt Hause zeker geen nee. Beide heren komen uit Philadelphia en kennen elkaar uit belangstelling vanuit de muziek. Samen met Tim Hause gaat Dave in de gitaar om de songs te schrijven. Want wie wil niet de zanger gitarist van The Hooters een album maken. Brazilian is daarnaast nog schrijver van “Time After Time” van Cindy Lauper (Overigens een van de eerste songs van The Hooters), “One of Us” van Joan Osbourne, “Old Before I Die” van Robbie Williams, Scorpions songs, Bon Jovi etc.
Wanneer William Wittman de bas pakt en achter de knoppen begint het feestje pas echt. Ook hij komt uit Philly en is producer van Laupers “Girls Just Wanna Have Fun”, Lloyd Cole, Paul Rodgers en kent ook een lijst waar je u tegen zegt.

Dat het album Bury Me In PHilly een geinige titel is is duidelijk. De rockende Hause wordt ingezet als een energieke rocker die de brug weet te leggen tussen Bryan Adams (“the Flench”, “My Mistake”) en the Hooters (“The Mermaid”, “The Ride”). Rock, pop en een vleugje folk met “Divine Lorraine”. Misschien niets nieuws maar zeker lekkerrrr.

Dave Hause is te zien op 10 maart in Bitterzoet te Amsterdam

Alternative / Punk / Rock / Singer-songwriter

Deel via social media: