Zoek...
David Gilmour – Live at Pompeii

David Gilmour – Live at Pompeii

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-02 07:00:00 • min lezen

Pop

David Gilmour – Live at Pompeii

David Gilmour brengt zijn live album wanneer zijn Pink Floyd maatje zijn live tournee aankondigt. Nee, Pink Floyd zullen we nooit meer op de bühne zien en moeten het doen met deze twee uitermate perfectionisten. Afgelopen jaar stond Gilmour o.a. in Tienen (België) met de Rattle That Lock tour en reisde al eerder naar Pompeii, om hier de video op te nemen.

Het legendarisch live concert van Pink Floyd in Pompeii is een prachtige video waar nog steeds veel nostalgie omheen zit. Een juweeltje dat Gilmour graag over wil gaan doen. De setting in Tienen zag er indrukwekkender uit met het plein en de oude huizen. Toch gaat het allemaal om  de show en de perfectie van de weergave van de muziek.

Het concert begint zoals het recente album begint, de spanning ten top en het aanstekelijke titelsong van dat album wordt prachtig weergegeven. Ja, dan ga je er wel weer even voor zitten. Naast de solo songs van dat album,7 stuks waaronder “Today” en “Faces of Stone”, komen “On an Island” en “the Blue” van Gilmours On An Island album. De rest van de set zijn de voor de hand liggende Pink Floyd songs waaronder “Money”, “Shine on You Crazy Diamonds”,  “Wish You Where Here” en “Run Like Hell”.

Met als extra op de dvd een documentaire over Pompeii “Then & Now”, is het album als cd dvd blue ray en een box van 4 albums en een mooi boekwerk verkrijgbaar.

 

Pop

Deel via social media: