Zoek...

Label: Hub Rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-06-27 07:00:00 • min lezen

Indie
7,5

Dawes – Passwords

De Amerikaanse folk rock act Dawes weet met het openingsnummer ‘Living In The Futere’ een heerlijk begin te geven aan hun zesde album. Samen met Jonathan Wilson is de band de studio in gedoken. Deze producer tekende al voor de albums van Jackson Browne, Father John Misty’ en Chris Robinson.

Het is dan ook de laatste naam die blijft hangen bij het luisteren van dit album. De klankkleur is alsof the Black Crowes een nieuw modern album heeft afgeleverd. Dawes sluit hier naadloos op aan. ‘Stay Down’, ‘Crack The Case’ kunnen uit de koker van Jackson Browne komen en ‘Telescope’ en I Can’t Love’ schuift weer meer de kant van een pop georiënteerde Steely Dan op.

Het album is wel divers maar weet hierbij wel een lijn qua sfeer neer te zetten. De songs zijn intiem en aanstekelijk.  Al heeft de band met ‘Feed the Fire’ en  ‘My Greatest Investion’ in het midden van het album voor mij een vreemde plek gekozen. Het zijn songs die niet direct in het plaatje passen. Het zijn gladde 80pop songs die het album voor mij wat hinderlijk breken. Wanneer ze aan het eind van het album staan is dat voor alle partijen prettig. Maar goed als dat het enige is. Het zijn daarentegen prima songs en is de nieuwsgierigheid groter naar hun voorgaande albums. Deze zijn in Amerika vooral bekroond in de rock folk categorieën.

Indie

Deel via social media: