Zoek...
De Havilland – De Havilland EP

De Havilland – De Havilland EP

Label: Factasy

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-09-29 07:00:00 • min lezen

8

De Havilland – De Havilland EP

De Havilland, vernoemd naar een Britse vliegtuigbouwer of een Britse actrice uit de jaren 40. Hoe dan ook, het gaat hier om een band uit België. De band gaat op 2 oktober uitvliegen met hun ep met 4 songs.

Het is een act waarbij de zwoele stem van Nathalie van den Meutter centraal staat. Met heldere stem dat een schor randje kent past naadloos in de dromerige pop. Sleep Happy is dan ook een prima openingsnummer. De songs zijn pakkend en meeslepend. Het spannende nummer ‘The Disease’ is niet alleen aanstekelijk, maar kent een prachtig afwisselend compositie. Met de harmonische achtergrond vocalen klinkt het allemaal lekker licht en aantrekkelijk. Met ‘Seven Letter Word’ weet men de richting van de dansbare pop te maken en zal prima als single op de radio voorbij kunnen komen. Het uitdagende zit aan het einde van het album. Met cello en adembenemende violen wordt het ‘Gardienne’ opgevoerd. Een prachtig hoorspel van vocalen en instrumenten die afwisselen zonder zich onnodig de aandacht te trekken. Als een theaterstuk verschijnen de beelden vanzelf op je netvlies en wanneer je je laat meeslepen door dit stuk komen de beelden van de soldaten uit de eerste wereldoorlog in de loopgraven terug. De beelden van de zonen van de boerin en haar dienstmeid waar iedere zoon voor valt met alle gevolgen van dien.
De beschermvrouwe is dan ook een prachtig slotstuk van deze ep.

Zeker de moeite waard om deze aan te schaffen zodat er weer financiële ruimte ontstaat voor een volledig album. Tenzij een grote label hiervoor zorgt.  

Deel via social media: