Zoek...
De Likt - De Derde

De Likt - De Derde

Label: Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-11 07:00:00 • min lezen

Hiphop
7,5

De Likt – De Derde

De Likt, waar kennen we deze hip hoppers ook alweer van? De Rotterdamse act met Jordy Dijkshoorn kwam in het nieuws door een woordenwisseling dat uit de hand lief. Er werden tikken uitgedeeld en de frontman beland in het ziekenhuis.
Hier wil de band niet altijd aan herinnerd worden, maar het incident gaf een boost in hun bekendheid. Nu is er het nieuwe album De Derde.

Met teksten die hedendaagse wereld kleur geeft en een reflectie geeft van wat er allemaal in Nederland gebeurd. Zo komt de #Metoo terug in het nummer “Alleen Zij geeft Licht”, of de wereld dat er ‘Bad’ uitziet. Maar de liefde voor de juffrouw Mevr Bajovic is een thema dat door de jaren op allerlei verschillende versies terug komt.
De electropop van het drietal uit Rotterdam is iets meer dan de meeste doorsnee hip hop platen. Het geeft extra sjeu met de harmonische vocalen en teksten die voor ieder herkenbaar zijn. ‘Cocaine Cowboy’, ‘Antwerpen’ en ‘Breek je Nek’ met de Staat zijn heerlijke songs.

Het gaat niet altijd over hoe slecht de wereld of de maatschappij is of dat het alleen maar over een meisje gaat dat wel of niet voorbij komt. Het gaat om iets meer en uitdagender in tekst en sound. Hierdoor is het album zeker de moeite waard om te beluisteren.

De Likt is te zien in veel popzalen van Nederland

Hiphop

Deel via social media: