Zoek...
De Staat - Bubble Gum

De Staat - Bubble Gum

Label: Caroline rec./ Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-01-21 07:00:00 • min lezen

Dance / Pop
8

De Staat – Bubble Gum

Inmiddels bestaat de Nijmeegse band De Staat alweer 10 jaar. Na een live album is er nu een vervolg op het succesvol album O. De sound is bekend. Dance pop rock en vooral een stuwende beat met de opvallende geluiden uit de toetsen die als een handelsmerk voor De Staat dienen.

Alle ingrediënten zijn weer vol op dit album aanwezig. De single ‘Kitty Kitty’ weet de sfeer van het album al neer te zetten. Met een video waarbij de duellering mooi wordt weergegeven en dat dit niet altijd goed afloopt is de maatschappelijke inslag van dit album. Langs de lijn staan en al kauwend op de kauwgom de wereld aanschouwen. Met het militaristische ‘Mona Lisa ’ of het  maatschappelijk kritische ‘Fake It Till You Make It’ weet Torre Florin en zijn troepen het Staatsleger van fans weer in beweging te krijgen.  Wanneer het ballade rockbloed in ‘Phoenix’ weer gaat rijzen en de onheilspellende klanken tot een climax komen horen we de lichte dance sound van ‘Level Up’ alweer snel om de donkere sounds te doen vergeten.

Het album is dan ook een mooi geheel en een prima opvolger van het O. De Staat heeft de weg van succes gevonden en zal dit weldra weer optimaal laten klinken op vele festivals.

Dance / Pop

Deel via social media: