Zoek...
Deaf Havana – Rituals

Deaf Havana – Rituals

Label: So Recordings/ NEWS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-27 07:00:00 • min lezen

Indie
8

Deaf Havana – Rituals

De Engelse indie band Deaf Havana is ooit op de campus van Kings Lynn begonnen. Als schoolband weten de heren gedreven muziek te maken. Dit is inmiddels 13 jaar geleden en nu zijn we inmiddels 5 albums verder.

Aan de overkant van het Kanaal is de band erg populair. De albums Old Souls en All these Countless Nights kennen een goede top 10 notering. Het nieuwe album Rituals zal dit pad ook gaan volgen en dat is meer dan logisch wanneer je dit album beluisterd.
De moderne pop doet denken aan een stevige versie van the Script. Het nummer ‘Holy’ en Sinner’’ zijn swingende rocksongs terwijl Saviour’ ‘meer de popsaus weer geeft. Met een volle productie dat we van the Script kennen, is ook dit album snel gelikt te noemen. Toch hoor je hier de rauwe gitaren door de songs en probeert de band hun alternatief indie sound hoog te houden.


Dat lukt niet meer met songs ‘Fear’ en ‘Evil’, al doen de titels anders vermoeden. Het zijn geen donkere songs maar commerciële popsongs. We kunnen dan wel zeggen dat dit de nieuwe richting van Deaf Havana wordt. Het zou me dan ook niets verbazen dat deze band volgend jaar op de festivallijstjes zal prijken. En dat is dan ook terecht!

Het album Rituals is gewoon een heerlijk indie pop album voor jong en oud. De fans van het eerste uur van Deaf Havana zijn met dit album definitief afgehaakt. Geen indie alt-metalrock meer. This is ‘Heaven’ klinkt als koor door de speakers. Wanneer het succes wordt geroken, wil men meer van dit. Dat is een ritueel dat al eeuwen geldt.

Indie

Deel via social media: