Zoek...
Dee Snider – For the Love of Metal

Dee Snider – For the Love of Metal

Label: Napalm rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-26 07:00:00 • min lezen

hard rock / Metal
7,5

Dee Snider – For the Love of Metal

De Amerikaanse zanger Dee Snider is geen onbekende in de wereld van de rock en metal. Wanneer hij niet gehoord wordt, zorgt hij hier wel voor. Nu zijn band Twisted Sister er definitief een punt achter heeft gezet, gaat Snider weer verder met zijn solo carrière.


Twisted Sister wist in de jaren 80-90 de aandacht te trekken met hun vrouwelijke make-up op hun gezicht te smeren. Al was de band muzikaal ook erg goed in hun rock genre. ‘We’re Not Gonna Take It’ werd een klassieker en met ‘Leader of the Pack’ wist men zelfs een hit te scoren.

Dee Snider liet later weten dat het Twisted Sister album ‘Love is for Suckers’  eigenlijk zijn eerste solo album was, maar uitgebracht met de band. Inmiddels weet de man zijn vierde solo album (met Widowmaker en Desperado albums is het zijn 9de)  uit te brengen.

Daar waar de rock een centrale plek innam, is de metal sound meer op dit album aanwezig. Met Howard Jones ( Killswitch Engange), Mark Morton (Lamb of God), Nick Bellmore (Toxic Holocaust) en Charlie Bellmore (Kingdom of Sorrow), De laatste twee neemt Snider als vaste bandleden mee. Maar de toon is dan wel gezet.
Heerlijke melodieuze metal dat vooral vet wordt ingezet in de productie. ‘Lies Are A Business’,  ‘I Am A Hurricane’ zijn heerlijk uptempo songs met een pompende drive.  Arch Enemy zangeres Alissa White-Gluz weet Snider voor  ‘Dead Hearts’ te strikken en met Become the Storm is er een vleugje Sisters terug te vinden. Het album is vooral Straight Forward metal album geworden en is de melodic sound langzaam naar de achtergrond verdwenen.  

Dee Snider is komende maand te zien in Belgie op het  Alcatrazz festival

hard rock / Metal

Deel via social media: