Zoek...
Dee Snider - Leave a Scar

Dee Snider - Leave a Scar

Label: Napalm rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-07-29 07:00:00 • min lezen

Metal
8

Dee Snider – Leave a Scar

De zanger van de rockact Twisted Sister heeft na zijn afscheidsshow de tijd voor zich zelf genomen. Het maken van een kinderboek en het regisseren van film en theaterstukken is een welkome afleiding en uitdaging. Maar ergens borrelt het bij de man en is de drang om de metalsound weer te laten klinken weer groot. Met de maatjes van Hatebreed duikt hij de studio in en komt met een mooi album weer uit de studio. Lees het interview elders.

Dee Snider wants to Rock Again, is zijn credo en daarmee begint het album ook. Stevig gaat de band er tegenaan en met ‘All or Nothing More’ gaat er nog een metal tandje bij. Met de heerlijke metalsound en de melodische invulling van de good old rock komen mooie songs tot stand. ‘Open Season’, ‘Crying For Your Life’ en ‘Time To Choose’ zijn heerlijke melodic metal songs. Daarnaast heeft Snider ook altijd wat meer te vertellen dan alleen I Wanna Rock.
Met ‘Silent Battles’, ‘Down But Never Out’ en ‘Stand’ weet hij maatschappelijk issues aan de kaak te stellen of dat je ergens voor mag staan zonder dat de rest je hoeft te intimideren. Het is the voice of rock dat op de barricade staat om iets te zeggen dat de grote menigte denkt, maar niet (durft) uit te zeggen.

 

Metal

Deel via social media: