Zoek...
Del Amitri – Fatal Mistakes

Del Amitri – Fatal Mistakes

Label: V2

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-06-06 07:00:00 • min lezen

Indie / Pop
8,5

Del Amitri – Fatal Mistakes

De Schotste band die Snow Patrol voorging. Del Amitri heeft in Nederland nooit de erkenning gekregen wat men in UK wel kreeg. De single Nothing Ever Happens werd een hit en het album Change Everything is nog steeds een juweeltje van een plaat. Na 10 jaar is er weer een plaat van hen en die mag er weer zijn!

Met het ‘You Can’t Go Back’ is de toon gezet en weet Justin Currie de stap te zetten naar de volgende. Daar waar ze ooit zo zijn begonnen en nu een vervolg geven zal ieder de begin periode uitlichten en nu het vervolg bekritiseren. Je kunt dan niet meer terug. En met het ‘All Hail Blind Love’ en ‘Musicians and Beer’ weet de band een voltreffer te geven als vervolg. Na deze drie songs ben je verkocht wanneer je de teksten in de context met de muziek legt.
De band uit Glasgow weet het nog even treffend te brengen. Met hun meeslepende indie sound zijn bands als the Jayhawks en Snow Partol gaan voortborduren.
De band zal nooit geen stadion band gaan worden maar de songs als ‘It’s Feelings’,  ‘Close Your Eyes’ of het juweeltje ‘Otherwise’ zijn songs die in een vitrinekastje kunnen.

Het album mag in mijn inziens al in het lijstje van 2021, al weet  ik niet of het op lange termijn dit vasthoudt. Het verleden heeft uitgewezen dat de andere albums ook wat in de vergetelheid zijn geraakt en nu weer in de spotlight mag.

Indie / Pop

Deel via social media: