Zoek...
Delain – April Rain

Delain – April Rain

Label: Music on Vinyl/ Roadrunner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-08-14 07:00:00 • min lezen

Gothic / Metal
8

Delain – April Rain

Ook in de beste rockacts komt het voor dat mensen een ziek raken. Wanneer toetsenist Martijn Westerwolt van Within Temptation de ziekte van Pfeiffer kreeg verloor hij de energie die de band zo hard nodig had. Inmiddels was Within Temptation net met Ice Queen en het album Mother Earth tot de eerste successen gekomen. Toch was het lastig en na een jaar verliet de broer van gitarist Robert Westerwolt hun kindje Within Temptation.


Maar de man wist hoe het werkt en kon op eigen energieniveau werken aan een nieuwe band Delain! Het eerste album Lucidity verscheen 6 jaar na het succes van Mother Earth. Het idee was om zo nu en dan een plaatje te maken en niet live te moeten toeren.  Zo wist Westerholt met Charlotte Wessels een prima alternatief geluid van WT te produceren en met diverse gasten een volgedig album af te ronden. Toch pakt anders uit. Het debuut werd een succes met Frozen als ‘hit’ met als gevolg dat er snel een opvolger verscheen.

Nu wel met een volledige band, danwel de maatjes die live op de buhne het debuutalbum promoten. De hoes van het album moest duidelijk maken dat Delain tegenwoordig een volledige band was. Net als op het vorig album is Marko Hietala van Nightwish als gastzanger op ‘Control The Storm’ en ‘Nothing Left’ te horen en kon de band op internationale aandacht rekenen. Het resultaat was verrassend goed en het openingsnummer ‘April Rain’ bracht de doorbraak. De sound is wat luchtiger en gelijk net zo theatraal bombastisch.
Zo zijn de songs ‘Stay Forever’, ‘Control The Storm’ en ‘Virtue and Vice’ allen met een rustig intro om vervolgens in vol ornaat te ontploffen. Met ‘On The Other Side’ weet men een juweeltje van het album te maken.

Dit heerlijk album is nu als mooie uitvoering op gekleurd vinyl verkrijgbaar. Zeker een juweeltje voor de Gothic rock liefhebbers!!

Gothic / Metal

Deel via social media: