Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-11-03 07:00:00 • 10 min lezen

Delgado Graze - Delgado Graze

Delgado Graze – Delgade Graze Label: Eigen Eindoordeel: 8

Het openingsnummer “Smokin’” Daze mag je gerust Steaming! noemen. Snerpende gitaren vliegen je om de oren en het rauwe stemgeluid is passend bij de energieke rock van deze band. Zanger Dennis Veekaa staat vooral centraal op dit album, maar het gitaarwerk van Derck Roberts is minstens zo goed. Dit kan natuurlijk alleen bestaan met een strakke basis ritme sectie.

De band uit Ommen en omstreken brengt meer dan alleen hardrock songs. “The Border” en “Rising Higher” zit vol energie en tempo. Binnen de songs is er voldoende tempo afwisseling waardoor het lekker is om naar te luisteren. Binnen “Running Innocence” wordt de melodische rocksound plots afgekapt naar een staccato break. Hierdoor klinkt het wat gekunsteld en wordt de drive uit de song gehaald. Jammer. De inspiratie van hun helden Iron Maiden is door de afwisselingen zeker terug te vinden. Het logge ”Redeem Me” sleept je door de verscheidenheid van het album. Hierdoor komt het nummer goed uit de verf, iets waar veel bands in blijven hangen. Dat is niet het geval bij deze band. Men gaat direct over tot de powerrock met een ballade intro van “The Mension”.

Hoewel de band eigenlijk niets nieuws brengt is het zeker een aanrader voor de hardrock liefhebber en is het voor een (Nederlands) debuut album zeker een geslaagd begin.

Deel via social media: