Zoek...
Deep Delta - East Coast live

Deep Delta - East Coast live

Label: Frontiers

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-01-30 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock
8

Delta Deep – East Coast Live

De introductie van dit live album is helder. Het publiek zit blijkbaar en doen hun opwachting voor een onbekende act Delta Deep. Wanneer de band aankondig dat men zit om uit hun stoel te komen (US manier) klinkt de coverversie van Led Zeppelin “Black Dog” door de speakers.

Deze superband bestaat uit Def Leppard Phil Collen, Stone Temple Pilot bassist Robert DeLeo, zangeres Debbi Blackwell en Crusaders drummer Forrest Robinson. De band is de hobbyband van Phil Collen en weet met blues en rock een stevig potje muziek te maken.

Het titelloze debuutalbum is op dezelfde dag als het live album wederom uitgebracht. Om wat extra aandacht te vestigen op deze band spelen ze supportact voor de G3. Dan heb je op zo’n avond heel wat beroemdheden het podium zien op en aflopen.

Het is een optreden ook met allerlei blues rock songs en het titelstuk van Beth Hart & Joe Bonamassa’s nieuw album springt er dan ook even uit. Deze versie van Delta Deep is rauwer en soulvol. Het album van Delta Deep is dit in het geheel al levendiger door de live opnamen.
Deep Purple “Mistreated” is net zo rauw terwijl de blues rocksongs als “Whiskey”, “Bless these Blues” en een medley “Feelit” veelvuldig voorbij komen.

Prima album in de lijn van blues rockalbums die nu uitgebracht worden.

Blues / Rock

Deel via social media: