Zoek...
Demi Lovato – Dance With The Devil … the Art of Starting Over

Demi Lovato – Dance With The Devil … the Art of Starting Over

Label: Island / Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-04-06 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Demi Lovato – Dance With The Devil … the Art of Starting Over

De singer-songwriter Demetria Lovato doet qua naam niet Amerikaans aan maar ze is van Mexicaans, Engels en Ierse afkomst werd in Amerika geboren. Na haar persoonlijke biecht dat ze veel gepest is en het mentaal niet altijd even gemakkelijk afging raakte ze uiteindelijk aan de drugs.
Ze is inmiddels woordvoerster van het anti pest programma van Pacer. Toch weet ze in haar teksten regelmatig even terug te komen op haar problemen uit haar jeugd.
Het album hoort bij de 4 delige documentaire serie Dancing With The Devil waar haar leven centraal staat.

Het album Anyone is een verrassend mooi album geworden. Haar zangkunsten zijn buitengewoon goed te noemen en met haar songs ‘Anyone’, ‘UCI (Madison’s Lullabye)’ en ‘The Way You Don’t Look At Me’. Het zijn de intieme songs van het album die er juist uitspringen. Het album begint dan ook verrassend al wordt het langzamerhand meer mainstream pop.

De teksten die ze gebruikt doen eerder denken aan de rocklyrics a la Iron Maiden die met Dance of the Devil een ander muzikale benadering zoekt en dit volledig uitwerkt, beperkt het hier meer tot dat het wel stoer klinkt, maar in de film krijgt dit meer de notie dat die ze hier op het album meegeeft; om uit de sleur te komen en doen waar je van droomt.

Met Ariane Grande zingt ze een duet ‘Met Him Last Night’. En met Noah Cyrus zingt ze ‘Easy’ en met ‘Mad World’ weet ze dit Tears for Fears nummer bijna een op een te coveren. ‘Carefully’ van Lauren Aquillina is een van de songs die ze van deze Britse zangeres heeft opgenomen.

Het album mag er zeker zijn en in combinatie met de docu komt dit album ook meer tot leven. Het is dan ook een goed concept hoe men dit aanvliegt. De extended versions kennen enkele bonus tracks of live tracks. Maar de basis cd kent al 19 songs. Dus meer dan de moeite waard om deze aan te gaan schaffen!

Pop

Deel via social media: