Zoek...
Dennis DeYoung – 26 East: Vol. 1

Dennis DeYoung – 26 East: Vol. 1

Label: Frontiers srl

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-05-22 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock
8

Dennis DeYoung – 26 East: Vol. 1

De Amerikaanse zanger Dennis DeYoung laat weer van zich horen en dat mag wel weer opmerkelijk zijn. Als zanger van de band Styx wist hij in de jaren 70 en 80 hits te scoren, waarvan ‘Babe’ nog steeds een top 2000 songs is. Maar wie kent nog ‘The Boat on the River’, ‘Grand Illusion’, ‘Mr Roboto’ en een melodic rock classic album ‘Paradise Theatre’.

Vooral de laatste is een juweeltje in de muziekwereld waar de zanger nog steeds op leunt. Inmiddels is het nieuwe album 26 East (zijn woonadres in Chicago waarmee hij met de heren van Styx woonde) zijn zesde album. Hoewel zijn eerdere albums prima poprock albums zijn is het grote succes niet meer evenaart. Het verhaal doet denken aan Roger Hodges van Supertramp die een solo carrière start en uiteindelijk weer succes weet te halen met de live shows waar hij veel Supertramp songs zingt.  Maar DeYoung gaat wat verder in zijn songs ‘With All Due Respect’. Hij vraagt Survivor gitarist Jim Peterik om hem te ondersteunen en weet de sound van Styx weer te vinden.  Daar waard de band Styx zelf nog wel eens naar op zoek is komt DeYoung met bombastisch en theatrale poprocksomngs als ‘A Kingdom Ablaze’, ‘You My Love’ en heerlijke knuffelrock pop waar DeYoung een meester in is.

Met strijkers, harmonische vocalen, en koortjes (kortom Styx ballads) als ‘Run For The Roses’, het piano nummer ‘The Promise Of This Land’ en ‘Unbroken’. Het zijn songs die we veel op Frontiers rec. horen, al is er maar weinigen op de wereld die dit soort songs kunnen maken. Naast Journey is  DeYoung hier meester in.  Met Jullian Lennon weet hij de sfeer van The Beatles  in ‘To The Good Ol Days’.  Met het ‘A. D. 2020’ weet hij een nieuwe versie te maken van het Paradise Theatre ‘A.D. 1928’ ‘A.D. 1958’.

Melodic Rock

Deel via social media: