Zoek...
Dennis Kolen – Faithful Days

Dennis Kolen – Faithful Days

Label: Coast To Coast

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-04 07:00:00 • min lezen

Pop / Singer-songwriter
7,5

Dennis Kolen – Faithful Days

De singer- songwriter Dennis Kolen is zeker geen onbekende in muziekland. Het is wel eens jammer dat het publiek hem nog niet heeft kunnen omarmen en deze naam als gevestigde orde in de Nederlandse popwereld ziet.

Eind jaren negentig wist Kolen met zijn band Wyatt te wereld te verrassen met een goed debuutalbum. Hierdoor groeide de band door naar een major label. Maar helaas bleef de attentiewaarde van the Last of Great Fireworks beperkt.
Met het programma ‘Wat Kiest Nederland’ tourt Kolen 14 dagen door Nederland.

Nu is de man terug en met Bas Nuiver en Maarten Hemmen de studio in gedoken om tot een prachtig verzorgde plaat te komen. Dit geldt niet alleen voor de hoes en verpakking maar vooral voor de liedjes.
Het openingsnummer ‘Everyday is Different’ spreekt de waarheid maar ook dat iedere dag een dag is om er iets moois van te maken. Of het heerlijk oer-Hollandse ‘Ice Skating’ waar het ritme meegaat in de slagen van het schaatsen om je in een andere wereld te wanen.
Het zijn persoonlijke verhalen die beeldend in de songs zijn verweven. Het uitsluiten van je naaste in Halloween of het de wens dat het volgend jaar allemaal weer beter gaat in ‘Next Year’, zijn mooie popliedjes geworden. Hoewel het misschien niet direct bedoeld is, zijn het vooral luisterliedjes geworden met een pop of rock beat. Al komt dit vooral door de persoonlijke invulling van de teksten.

24 maart presenteert de man dit album in Cultuurhuys De Kroon te Waddinxveen
kaarten zijn te bestellen via www.cultuurhuyxdekroon.nl

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: