Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-16 07:00:00 • 10 min lezen

Depeche Mode - Spirit

Depeche Mode – Spirit Label: Columbia/ Sony Eindoordeel: 7,5

De electronische pop uit de jaren 80 werd geïntroduceerd door o.a. Depeche Mode. Onder leiding van Vince Clarke werd de synthersizer pop met “I Just Can’t Get Enough” een groot succes. Na het vertrek van Clarke naar o.a. Yazoo en Erasure werd Depeche Mode steviger zowel tekstueel als in geluid. Inmiddels is Spirit het veertiende album van de band, dat inmiddels is geslonken tot een trio. Andy Fletcher en Michael Gore tekenen voor de muzikale invulling van synthesizers en gitaren. Naast Gore heeft zanger Dave Gahan de afgelopen periode een solo album gemaakt. Maar de naam Depeche Mode doet toch iets meer dan hun goede solo producties.

De maatschappelijke teksten in “Where is the Revolution”, ”Going Backwards” en “Poorman” gaan gepaard met de herkenbare zware elektronische poprock sound dat we van Depeche Mode inmiddels kennen. Het is veelal donker van klankkleur met zwaar ingezet. Deze industriele rock inslag wordt verlicht door de heldere klanken die men er over legt. “Scum”, “Eternal” en “The Worst Crime” weet men de jaren 90-2000 sound van Depeche Mode terug te brengen. Het album “Exciter” was in hun discografie even een lichtpuntje, omdat het een swingend en spanning in de songs bracht. Dit is weer te horen op “You Move” en “So Much Love”.

Met “Spirit” weet Depeche Mode prima aan te sluiten bij hun voorgaande albums, waardoor de fans krijgen wat men verwacht. Een topproductie van elektropoprock met een donker randje.

Deel via social media: