Zoek...
Depeche Mode – Spirits in the Forest

Depeche Mode – Spirits in the Forest

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-07-09 07:00:00 • min lezen

Alternative / Indie / Pop / Rock
8

Depeche Mode – Spirits in the Forest

De Engelse band Depeche Mode is een van de grondleggers van de synthpop dat in de jaren 80 is ontstaan. Inmiddels weet de band diverse muziekstijlen te brengen en is het vooral een inspiratiebron voor indie en alternatieve acts.

Het nieuwe album is een live album Spirits in the Forest. Het album is tevens een registratie van Anton Corbijn. De fotograaf werkt al jaren met Depeche Mode en verzorgde de video’s wat voor U2 een reden was om hem ook hiervoor in te huren. Het mooie is dat ook deze film de kwaliteiten  van Corbijn weergeeft.
Maar het gaat om de Engelse band die tot op de dag van vandaag zich een mega act mag noemen. Uitverkochte zalen en headliner voor vele festivals.


Dit is een documentaire Spirits in the Forest en een concertfilm Spirits Live, naar aanleiding van het recente album Spirit. De band start dan ook met de opener van dit album ‘Going Backwards’. Where’s the Revolution komt ook nog van dit album en verder is het een verzameling van DM hits. ‘Everything Counts’, ‘Just Can’t Get Enough’, ‘Enjoy The Silence’, ze komen allen voorbij. Niet altijd even sterk vertolkt maar wel zo live en hoorbaar dat het legendarische songs zijn.
Op het concert in Berlijn wordt nog even extra aandacht gegeven aan David Bowie door de cover Heroes met een zwarte vlag te presenteren. Het mag dan best zo zijn dat de heren niet de jongste meer zijn en er zijn vast betere versies van enkele songs te vinden, maar het blijft heerlijke muziek en heerlijk om naar te kijken.

Alternative / Indie / Pop / Rock

Deel via social media: