Zoek...
Derek and the Dominos – Layla and Other Assorted Love Songs

Derek and the Dominos – Layla and Other Assorted Love Songs

Label: Polydor

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-11-13 07:00:00 • min lezen

Blues
7,5

Derek and the Dominos – Layla and Other Assorted Love Songs

DE bluesrock band van begin jaren 70 was een superband met Bobby Whitlock, Carl Radle, Jim Gordon en Eric Clapton. De gitarist Eric Clapton verliet John Mayall’s Bluesbreakers om aan te sluite bij de superband The Cream. De eigengereidheid van deze bandleden botste al was de muziek erg goed. Dat smaakte naar meer en Clapton richt met Steve Winwood Blind Faith op. Maar ook hier gaat het botsen en komt daarna met George Harrison op de planken. De begeleidingsband is Delaney & Bonnie. Wanneer Harrison de band verlaat wordt Dave Mason zijn vervanger en krijgt de band de naam Derek and the Dominos.

Het debuut album is dan ook direct het eindstation voor deze band. Al werd er nog wel getourd en verschijnt er een live album van deze band. Maar het debuutalbum van deze bluesband lijkt legendarisch te worden. De onbeantwoorde liefde van Pattie Boyd (vriendin van Harrison) aan Clapton levert het nummer ‘Layla’ op. Met Duane Allmond als gitarist krijgt dit nummer de kwaliteit dat boven de andere songs van dit debuutalbum uit stijgt.

Een populair erotic song ‘Keep On Growing’, ‘I Am Yours’ en ‘Why Does Love Got To Be So Sad?’ zijn allemaal heerlijke songs en voor de pop/rockliefhebber was en is het een prima instapplaat om de feeling of the Blues te ontdekken.

Met dit dubbel album is er een bonus cd toegevoegd. Voor de echte fans is het misschien minder interessant. Maar de songs  van de Johnny Cash Show (‘It;’s Too Late’, Got To Get Better in a Little While’, ‘Blues Power’ en de Carl Perkins cover ‘Matchbox’ zijn hier in een goede kwaliteit terug te horen.
Maar ook de T- Bone cover ‘Mean Old World’ en de b kant van de single ‘Roll It Over’ is op dit album te vinden.
Het mag dan geen nieuw album zijn maar het is weldegelijk nog een heerlijk blues rock album die er mag zijn. Na 50 jaar is het dus nog steeds top en tijdloos goed!

 

Blues

Deel via social media: