Zoek...

Label: Mascot

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-05-06 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock
8

DeWolff - Trust

Het is onze jonge jonge hoop in de bange blues rock dagen. De heren van DeWolff zijn ons Nederlands trots en met dit album mag men dan ook gerust de wereld gaan veroveren. En wij hebben er vertrouwen in!

De psychedelische bluesrock komt met het openingsnummer ‘Big Talk’ direct heerlijk binnen. Het nummer doet door de zweverige tussenbreak  nog steeds denken aan Led Zeppelin. Met de single ‘California Burning’ komt de sound van de Black Crowes om de hoek kijken. De zangstijl  van Pablo van de Poel, doet steeds meer denken aan Chris Robinson. Het hoge stemgeluid dat een vleugje soul kent. Maar met ‘Once In A Blue Moon’ wordt alles anders. Het nummer is een laidback sluimerend blues nummer dat gedragen wordt door de toetsen.
De diversiteit van de songs is groot waardoor de band wederom grote stap doet in de ontwikkeling van deze band. Het klinkt weer veel volwassener dan de voorganger Roux-ga-Roux. Deceint & Woo is heerlijk vol qua klankkleur en swingt. Met het bluesstopjes en dan weer verder te gaan doet het um juist. En dan overschakelen naar het klassieke slowblues nummer ‘Freeway Flight’ of een stevige stamp en pomp nummer ‘Swain’. 

Het album kent vele variaties zonder dat er echte slechte nummers tussen zitten.

Blues / Rock

Deel via social media: