Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-09-06 07:00:00 • 4 min lezen

Diane Coffee – Everybody’s A Good Dog

Diane Coffee – Everybody’s A Good Dog Label: Konkurrent Eindoordeel: 7,5

Diane Coffee is het project van drummer Shaun Fleming, die normaliter in de indie rockband Foxygen speelt. Zijn side-project is voor hem een belangrijke uitlaatklep om al zijn ideeën en gekkigheid die hij in de band niet kwijt kan, op een schijfje te laten zetten.

De Amerikaanse drummer die tevens wat rollen in films speelt, breng met Diane Coffee heerlijke soul songs. “Mayflower” en “Down With The Currents” zijn al popsongs met heerlijk achtergrond koortjes. Tams Up wordt de jaren 60 sound er aan toegevoegd. Alsof de Supremes shubidubaaah’s aansluiten bij de alternatieve hedendaagse popsound, dat over geproduceerd tot een 60 sound. Het nummer “GovT” blijft dat tijdsbeeld maar is meer geïnspireerd op de oude Beach Boys sound, inclusief het orgeltje.

Het nummer “Everyday” geeft gedachten van Fleming de mooi weer. De vrouwenstem dat lief het nummer begint gaat over in de meer geagiteerde zang van Fleming. Dit omlijst in een erg toegankelijk popliedje. Het is niet dat Fleming niet weet wat hij wil. Integendeel, hij geeft met dit album prachtig weer waar zijn hart ligt. Je kunt je bijna afvragen of hij niet in een verkeerde periode leeft. De hunkering naar het geluid van de jaren 50-60 geeft dat dit nu een opvallend album is dat geïnspireerd is op …. Wanneer het album in die tijd was gemaakt, was het zeker revolutionair en een inspiratiebron voor veel muzikanten geweest.

Het is zeker de moeite waard om dit album te beluisteren!

Deel via social media: