Zoek...
Die Fische - Eine Nacht In Cairo

Die Fische - Eine Nacht In Cairo

Label : Bureau B

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2021-08-19 07:00:00 • 2 min lezen

Electronic / Pop
7,5

Die Fische - Eine Nacht In Caïro

We schrijven 1986; in dat jaar bracht de Duitse formatie Die Fische in een zeer kleine oplage het album Eine Nacht In Caïro uit. Nu, 35 jaar later, is deze band die oorspronkelijk uit de omgeving in en om Düsseldorf afkomstig is, herontdekt en heeft het Duitse label Bureau B. de moed om het album opnieuw uit te brengen.

Meertalig
Op een of andere manier zijn enkele nummers van dit album zoals ‘Fire Of Love’ en ‘Conversation Of Everyday-Lovers’ door liefhebbers verspreid op het wereldwijde web en toen is het balletje als vanzelf gaan rollen. Die Fische was een band die in 1982 werd opgericht door Bernd Oprach en Peter Walgenbach waarna drummer Arnd Willert ook nog aan sloot. De band maakt muziek die ergens op het snijvlak bevindt van NDW, New Wave en ook Punk en bij het luisteren van dit album uit 1986 is een vergelijking met een formatie als Kraftwerk nooit ver weg. Het bijzondere van dit album is dat de band koos voor een mix van Duitstalige en Engelse nummers waardoor het album een bijzondere dynamiek heeft. ‘’From Machine To Machine’ klinkt erg elektronisch en heeft een wat industriële sound, ‘Fire Of Love’ is wat experimenteler en bij een nummer als ‘So Verrückt’ komen de Punk-invloeden als vanzelf bovendrijven.

Eindoordeel
Nu het album is afgestoft en opgepoetst heeft het wel wat meer glans gekregen al zou een exemplaar uit de jaren ’80 waarschijnlijk ook erg goed klinken. Eine Nacht In Cairo is absoluut een bijzondere uitgave die waarschijnlijk op zeer veel sympathie zal kunnen rekenen. Veel luisterplezier.

Electronic / Pop

Deel via social media: