Zoek...
Dig Deeper – In Central European Time

Dig Deeper – In Central European Time

Label: Alien Agency

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-09-29 07:00:00 • min lezen

Indie / Pop / Rock
8

Dig Deeper – In Central European Time

Einar Kapang weet met zijn verblijf in Bolivia dieper zijn leven te reflecteren. Hij kwam terug in Noorwegen waar hij met gitarist Oystein Braut (electric Eye) een nieuwe sfeer in de songs van Dig Deeper bracht. Inmiddels is het album In C. E. T. het derde album vol aanstekelijke poprocksongs.

De band weet met hun songs vol slepende gitaar solo’s een sfeer neer te zetten dat een mix is tussen War on Drugs en Neil Young’s Crazy Horse. “How Can I Be Certain” en “Stars Tonight (Have You Seen)” weten je direct bij de lurven te pakken en mee te slepen in hun sound. Met Don’t Ask Too Much weet de band een laid back sfeer te maken dat aan de sfeer van Pink Floyd doet denken. Met een heerlijke solo instrumentaal deel weet Braut zich nu in de kijker te spelen, waarna het album alleen maar beter wordt. “Hey”, “the Ticket” en “Sky Brown Sky” nemen je mee in de songs die op het eerste gehoor niet verrassend zijn. Na enkele draaironden weet je het zeker goed te waarderen.


Met hun maatschappelijk gerichte teksten weet men tot de muziek met een boodschap door te dringen.  
De band uit Noorwegen is niet direct toonaangevend voor de wereld van de muziek, al mag hier best meer aandacht voor worden gevraagd. Indie / Pop / Rock

Deel via social media: