Zoek...
Diom De Kossa - Wasso

Diom De Kossa - Wasso

Label: Heilo / PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-16 07:00:00 • 2 min lezen

Wereldmuziek
7.5

Diom De Kossa – Wasso

Ergens in een klein dorpje in Ivoorkust brengt Diom De Kossa zijn Afrikaanse klanken op de percussie tot leven. Uiteindelijk wordt hij uitgeroepen tot “The Head of drummers of the Ivory Coast National Ballet”. Met al deze ervaring reist hij door de wereld en komt uiteindelijk in Noorwegen terecht. Hier maakt hij zich verdienstelijk binnen de jazz scene. Maar het bloed gaat uiteindelijk weer borrelen en De Kossa gaat met zijn kennis en kennissen op zoek naar de Afrikaanse roots.

Met Wasso weet hij de sfeer van afrika in prettig te luister te brengen. Met de jazz invloeden en de westerse muziek is Wass gemakkelijk in het gehoor liggende Afrikaanse muziek.

Het album kent voor al de sfeer van meerdere vocalen die gedragen wordt door de percussie van De Kossa. De vulling van de instrumenten is op het titelnummer een sfeervolle invulling. Met “Dounoungnan” staat de westerse bluespop centraal en nemen de gitaren de overhand in de herhalende titel dat hypnotiserend terug komt en (live) urenlang zou kunnen doorgaan.

Het album is dan ook een prachtige wisselwerking van Afrikaanse sound met de South American Blues rock  in de songs Jericho en Kobekobe komt dit prachtig naar voren. Maar je moet er wel voor open kunnen staan anders ligt dit kwalitatief goed album zo in de prullenbak. En dat zou zonde zijn!

Wereldmuziek

Deel via social media: