Zoek...
The Dirty Denims – Back With A Bang! (pt.1)

The Dirty Denims – Back With A Bang! (pt.1)

Label: Handclap rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-29 07:00:00 • 2 min lezen

7

Dirty Denims – Back With A Bang! (pt.1)

“Let’s cut the crap we are back with a Bang!”. De Eindhovense rockband is weer terug met heerlijke rock dat doet denken aan the Runaways. De twee sexy chicks en 2 rockende rollers staan garant voor powerpop met een vleugje punkrock.

Net dit album laat men zien dat ze veel in hun mars hebben. Van het rockende titelnummer weet men met “Heartbeat” een sfeertje van de oude Blondie te creëren en met “Money Back Garantee” zoekt de band de stijl van AC DC. Het is stevig en ruwe rock dat voor veel energie zorgt is ook bij oud Romantics (“Talking in your Sleep”, “What I Like About You”) lid Wally Palmer opgevallen. Zijn invloed is terug te horen in het nummer “Don’t Waste My Time”.
Het zijn dan ook de rock clichés die om de oren vliegen zowel op de hoes als in Make Us Look Good met een “Thunderstruck” lickje en het refrein.
Met de handclapsrock van de vroeger betere KISS jaren als inspiratiebron van de afsluiter “Can”t Get Enough of Rock And Roll” is het een mooi einde voor het eerste deel van de terugkeer van deze band. In oktober verschijnt deel 2.

Lekker ongecompliceerde Rock and Roll, met nadruk op de Rock! KICK IT!

Deel via social media: