Zoek...
DIVV -  Deceiver

DIVV - Deceiver

Label: Captured/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-10-04 07:00:00 • min lezen

Alternative / Indie / Rock
7,5

DIVV - Deceiver

Na hun debuut uit 2012 werd het een poosje stil ronde de indie rockband uit Brooklyn. Wanneer de band in 2016 hun album Is The Is Are uitkwam was de verwachting dat de heren snel met een volgende kwamen. Inmiddels is het toch alweer drie jaar later, maar met Deceiver is er een waardig opvolger.

Samen met Sonny Diperri als producer (My Bloody Valentine en NIN) komt de band met een gewichtig indie rock album. Het is allemaal even ruw en zwevend, maar vooral hard in de gitaren. ‘Like Before You Were Born’ kent vooral de afwisseling tussen de stevige sound en rustige basis. Het gitaargeluid overheerst ten opzichte van de zang zoals dit ook op het openingsnummer ‘Horsehead’ te horen is. Het lijkt dat men dit na het derde nummer ‘Skin Game’ anders heeft aangepakt. De gitaren zijn meer in dienst van de songs en meer in balans ten opzichte van de zang.
Maar misschien is het een gewenning. Hoe dan ook ‘Between Tides’  en ‘Taker’ klinken al beter in het geoord en met ‘For The Guilty’ moet het blijkbaar weer even hard te moeten. Toch krijgt de gitaar en zang hun eigen ruimte in het liedjes waardoor men elkaar niet in de weg zit.

De songs zijn prima en het album is dan ook een prima album. Al blijf ik de productie wat onsamenhangend vinden

Alternative / Indie / Rock

Deel via social media: