Zoek...
Dog Eat Dog - Brand New Breed

Dog Eat Dog - Brand New Breed

Label: Metalville/ PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-01-13 07:00:00 • min lezen

Cross over
7,5

Dog Eat Dog – Brand New Breed

De Amerikaanse band Dog Eat Dog behoort tot de godfathers van de crossover van postpunk, metal hiphop. Wanneer Mucky Pup bassist Dave Neabore een nieuw project start en met het album All Boro King scoort de band half jaren 90 een groot publiek. Who’s d’King en ‘No Fronts’ werden hits en Dog Eat Dog groeide in populariteit. Rockzanger Ronny James Dio en Wu-Tang -Clan zanger RZA spelen als gast muzikanten op de albums.

Het is inmiddels 25 jaar geleden en de band heeft na de reünie van 2010 weer ruimte om een nieuw album te brengen. Nieuw is misschien iets te veel gezegd. Het album bevat 4 songs van de gelijknamige Ep dat de band bij concerten verkoopt, aangevuld met 4 akoestische tracks. De songs zijn herkenbare oldskool cross-over jump metal songs als XXV en het catchy ‘Lumpy Dog’.  De songs zijn ook akoestisch opgenomen aangevuld met de classic ‘ISMS’ en ‘Rocky’.

De band heeft niets aan energie verloren en is voornamelijk een live act dat een grote schare fans kent. Ieder jaar tourt de band in Duitsland en deels BeNeLux zonder dat men ook maar een nieuw album in de release heeft.

Dus een echt nieuw album zou zeker de moeite waard zijn, maar dit is een prima  zoethoudertje.

Cross over

Deel via social media: