Zoek...
Dokken – Return to the East Live 2016

Dokken – Return to the East Live 2016

Label: Frontiers rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-21 07:00:00 • min lezen

Rock
7,5

Dokken – Return to the East Live 2016

Het is de Amerikaanse rockact Dokken die in de jaren 80 het eerste grote succes van de hairband toentertijd mocht ontvangen. Tooth and Nail en Under Lock & Key werden kaskrakers.De band van Don Dokken was erg goed en misschien ingehuurde muziekanten. Wanneer het succes groot werd, werden de muzikanten weggekocht. George Lynch startte o.a.  de rockact Lynche Mob en  werd later voor vele klussen ingehuurd en maakte mooie albums met Stryper zanger Michael Sweet. Mick Brown werd door Ted Nugent ingehuurd en maakte met hem zijn hernieuwde glorie tijd mee. Bassist Jeff Pilson zien we plotseling bij DIO en Foreigner verschijnen. Al wordt hij ook veel voor gast- en productie werk ingehuurd.

Don Dokken bleef alleen achter en maakte nog prima albums, maar the classic albums kwamen er niet. Alleen deze samenstelling staat voor the real Dokken. Wanneer er in de jaren 90 het succes werd afgerond met een live album Beast From The East, is het nu tijd voor deel 2.

We zijn wat jaren verder en de reprise van Dokken is ook niet meer wat het is geweest. De songs zijn wat lager gestemd omdat Don Dokken het anders niet meer haalt. Het heeft wel de beperking op songs als ‘Kiss Of Death’, ‘Tooth and Nail’ en ‘the Hunter’.  Muzikaal staat het allemaal nog als een huis. ‘Breaking the Chains’, “Dream Warriors’ en ‘It;s Not Love’ zijn nog heerlijke songs.  Met I’ts Another Day’ staat er zelfs een nieuw nummer op. Prima song maar de hoge zangpartijen kunnen we alleen nog horen op de albums van toen.
Het album komt met een dvd en dan zien we toch een stel boys van toen die ouder zijn en in hun leven hun successen hebben mogen vieren. Voor mij is het dan ook mooi om dit concert uit 2016 met de originele leden hier weer samen te zien spelen.  Het verhaal gaat toch… dat is de gitarist/ drummer/bassist van Dokken!

Rock

Deel via social media: