Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-04-07 07:00:00 • 11 min lezen

Doldrums - The Air Conditioned Nightmare

Doldrums – The Air Conditioned Nightmare Label: Canada/Subpop Eindoordeel: 7

De electrobeat pop van Doldrums onder leiding van Eric Woolhead brengt vele facetten van de electrobeat ten gehore. Van pop beats van “Loops” naar de stevige rock metal beats van ”Hotfoot” met een pitstop bij het enigszins oosterse “Blow Away” en alles wat hier tussen valt. Als thema heeft Woodhead gekozen voor een essay van Henry Miller, waar hij een verklaring geeft dat angst een standaard modus is waarin hij leeft. Dit komt in de teksten regelmatig terug. De worsteling tussen goed en fout of het zien van allerlei beren op de weg geeft hem een onrustige wijze van leven.

“Funeral For Lichtning”, “I Death” en ”Industrial City” zijn de titels die je al een indruk geven hoe de modus bij Woodhead er voor staat. Muzikaal is het niet allemaal zwaarmoedig. “We Awake” en “Loops” kennen de luchtige kant van het album. Uitgerekend zien we dat Steven Foster voor deze drumtracks heeft getekend.

Het album kent meer het eigen verhaal van Woolhead dat hij wil delen met de rest van de wereld. Dit door een uitlaatklep te hebben gevonden in de muziek. Het is ook geen album voor een hitpotentie of iets voor een commercieel gewin. Hierdoor is het juist intens en sta je dicht bij de maker van het album. Een andere wijze als luisteraar om eens met muziek om te gaan. Op de dansvloer wordt dit verhaal aan kant geschoven en is het alleen maar te doen om de beats en te bewegen op de muzikale invulling hier van.

Deel via social media: