Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-04-19 07:00:00 • 6 min lezen

Dom Flemonds - Prospect Hill

Dom Flemons – Prospect Hill Label: Dixiefrog/ Bertus Eindoordeel: 7,5

De eerste klanken van het album is een hoge toon van een klarinet waar een banjo aan toe gevoegd wordt. “‘Til The Seas Run Dry” brengt de folksound direct ter ore. De authentieke folk van banjo’s een vierkwartsmaat drums en een blaas instrument doet denken aan de oude westernfilms waar een bandje in de hoek van de Saloon hun reportoir afwerkt.

“Have I Stayed Away Too Long” van Blind James Campbel bevestigd dit. Wanneer Flemons in het nummer “Georgia Drumbeat” de mondharmonica laat inzetten door Guy Davis, wanen we helemaal in het wilde westen. Deze oude folk blues kent traditionele ingrediënten die we tegenwoordig niet veel meer horen. De jaren 30 – 40 folk komt in dit album weer tot leven. De Caroline Chocolate Drops man is na het vertrek uit deze band geheel in de oude folk gedoken en weet dit op een goede wijzen in de huidige tijd te brengen.

Het voordeel is dat de folk nu populair is waardoor muzikanten dit weer uit de verleden halen. Het is niet allemaal old folk. “Grotto Beat”, “It’s A Good Thing” en “Hot Chicken” zijn wel huiige folk songs maar een “San Francisco Baby” is met de saxofoon en banjo de folk waar de wasbord in dit geval net nog ontbreekt.

Deel via social media: