Zoek...
Don Broco - Technology

Don Broco - Technology

Label: Sharptone

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-04 07:00:00 • min lezen

Metal / Pop / Rock
8

Don Broco – Technology

De Engelse poprockact Don Broco stond onlangs nog in TivoliVredenburg hun recente album Automatic te promoten en speelde deze act als support voor 5 Seconds of Summer en Bring Me The Horizon. Stevige kost met vooral een pop inslag. Naast hun videogame Technology is er nu ook het album.

Deze powerrock songs  “Come Out To LA”, “Pretty”doet wat denken aan Linkin Park meets System of the Down. Met de electrosounds weet de band een diversteit op het album te brengen dat stevig is maar ook nauw aansluit tot de dancesound. Het nummer “The Blues” heeft dan muzikaal ook een totaal andere insteek dan blues, maar de zwaarmoedigheid van the blues zit er wel in.
Uitschieters op het album is het titelnummer “Technology” en “T-shirt Song”, de power van de band dat er volledig voor gaat geeft enorme energie. Stevige gitaren en lekker beukende drums dat ondersteund wordt door de electrobeats en toetsen die alles bijelkaar houdt is heerlijk te noemen. Goed uitgebalanceerde composities met goed verhaal van “Tightrope”, “Good Listerner”  en “Porkies” maken het album compleet.

Don Broco mag dan ook gerust een topact voor de toekomst worden genoemd. Dat de beschuldigingen van het wangedrag van Rob Damiani ter discussie wordt gesteld, maarkt de kwaliteit van dit album er niet minder om.

Metal / Pop / Rock

Deel via social media: