Zoek...
Doves – The Universal Want

Doves – The Universal Want

Label: Heavenly/ Virgin rec./EMI

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-09-13 07:00:00 • min lezen

Indie
8

Doves – The Universal Want

De Engelse indie band weet dit jaar hun twintig jarig jubileum te vieren. Met het album The Universal Want. Dat wil zeggen dat de heren in hun eerste 10 jaar van hun bestaan de eerste 3 albums en een verzamelalbum uitbrachten. Daarna gingen de tweelingbroers Jez en Andy Williams en Jim Goodwin solo.

De band uit Manchester wist voordat ze de indie pop indoken als dance act zich te presenteren. Hier is op dit album weinig van overgebleven en weet men eerder hun sound te laten schuren tegen Coldplay. Wanneer we de songs ‘Broken  Eyes’, ‘For Tomorrow’, ‘ Prisoners’ en ‘Catherdrals of The Mind’ goed beluisteren lijkt het alsof de band deze songs van Chris Martin van de plank heeft gejat. Dat maakt er niets minder om en is het een prima album met indie songs a la Coldplay maar ook met dance popsongs als ‘Cyle Hunt’ en ‘Mothers Silverlake’.


Het zou dan ook mooi zijn dat deze band zich dit keer weer onder de grote indie bands kan scharen, maar toen kwam er Covid 19, een uitstel van het album en geen festivals. Hopelijk wordt dit het komende jaar door de boekers en het publiek rechtgezet.

Indie

Deel via social media: