Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-09-11 07:00:00 • 7 min lezen

Dr. Dre - Compton

Dr Dre - Compton Label: Universal Eindoordeel: 7,5

Dr. Dre weet als geen ander hoe hij zijn nieuw album onder de aandacht moet brengen. De release van deze rapper valt gelijk met de release van de biografische film “Straigt Outta Compton” over de hiphop sensatie uit de jaren 80 Niggaz With Attitude. De film krijgt veel aandacht en het gelijknamige debuutalbum wordt wederom onder de aandacht gebracht.

Het album is achteraf de doorbraak van de gangstarrap. Eazy E, Ice Cube en Dr Dre kennen als soloartiest het meeste succes. Andre Young, alias Dr. Dre gaat de titel van dit album terug naar waar het allemaal ooit begon. Na jarenlang de producties te hebben gedaan voor albums van een ander is het nu tijd om zelf weer achter de microfoon te kruipen. Dre had enkele minder geslaagde albums gemaakt waardoor dit al een beproeving voor hem werd. Hij rekent af met zijn verleden en geeft de power terug in “Animals”. Het is een geslaagde comeback dat direct ook zijn einde aankondigt. Dre krijgt voor deze Grand Finale ondersteuning van zijn maatjes Snoop Dogg op “One Shot One Kill” en “Satisfaction”, Ice Cube op “Issues” en Eminem op de “Medicine Man”.

Hoewel er voor de teksten veel Amerika kennis voor nodig is, is het verhaal rondom Dr. Dre meer dan interessant. Na het lezen van zijn boek krijgen de teksten van Dr Dre (nog) meer inhoudt. De grondlegger van de Gangstarrap maakt hierbij de cirkel weer rond.

Deel via social media: