Zoek...
Drive By Truckers – Plan 9

Drive By Truckers – Plan 9

Label: New West

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-10-17 07:00:00 • min lezen

Country / Rock
8

Drive By Truckers – Plan 9

De Amerikaanse Southern rockband Drive By Truckers kende hun eerste periode vooral een country sound in de songs. Met Petterson Hood, Mike Cooley, Brad Morgan, John Neff, Shonna Tucker en Jason Isbell was een inspirerende acts voor deze tijd.

Het album Plan 9 is een live album uit deze glorie tijd. Het is het concert dat men opnam op 13 juli 2006 ter ere van hun toenmalig label Plan 9. Het album geeft de kracht van deze band live weer. Toch is er ook een keerzijde aan dit album. Hood weet nog dat dat de brute moord op Bryan Harvey ( House of Freaks) en zijn hele familie Amerika in de band hield. “Deze band is een family band en dat greep ons zeker aan,” aldus Petterson. “Daarnaast speelde er zich in de band ook andere zaken die uiteindelijk tot het vertrek van enkele bandleden leidde.
Het concert werd opgedragen aan de Bryan en Kathrine Henry Foundation, waar later Hood het nummer ‘Two Daughters and a Beatiful Wife’ voor schreef.

Het bracht de band naar een meer rock georiënteerde stijl. Het is duidelijk dat Jason Isbell binnen de band de country sound leverde. Dit doet de man nog steeds en erg succesvol. Het bleek dan ook een goede keus dat ieder hun eigen weg ging.
Toch is het mooi dat dit album nu een officiële release kent. Het geeft het talent en de kwaliteit van toen aan. Al is dit album in de wandelgangen al eerder beschikbaar en werd dit een Recordstore exemplaar van 2020. Het album kent een mooie verzameling songs van deze periode waaronder het ‘Aftermath USA’, ‘Feb 14’ Gravity’s Gone van hun toen recent album A Blessing and a Curse.
Het tweede deel van het album is meer rock georiënteerd met de songs ‘Shut Up And Go’, ‘Let There Be Rock’ en het Stones nummer ‘Moonlight Mile’.
 

Drive By Truckers staat volgend jaar juni in Paradiso te Amsterdam

Country / Rock

Deel via social media: