Zoek...
Duo Dulfer Directie – Duo Dulfer Directie

Duo Dulfer Directie – Duo Dulfer Directie

Label: Rough Trade / PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-02 07:00:00 • min lezen

Jazz
7,5

Duo Dulfer Directie – Duo Dulfer Directie

We kennen natuurlijk deze Jazz grootheden van Nederlandse bodem. De 78 jarige tenor saxofonist Hans Dulfer weet de jonge sessie drummer van o.a. Kane en Jett Rebel, Cyril Directie te strikken voor een album of zou het andersom zijn geweest. Men speelt al twintig jaar samen maar op deze manier is het duo nog niet naar voren getreden.


Dulfer introduceert met het nummer ‘Rolling In’ waarna Directie zijn drumgeroffel met het daarop volgende ‘Bigger Fish To Fry’ vol enthousiasme inlijft. Wanneer Henny Vrienten zijn reggae sound met Riding West introduceert horen we een vrolijke kijk op het weste leven. Dochterlief weet haar saxofoon ook te vinden en laat het album swingen met ‘the Waterside Walk’. De zonnige jazz versie van het leven zullen we maar zeggen dat overgaat naar de Arabische klanken van Arab Spring Market.
Het album klinkt lekker fris en uptempo en met de Sonny Rollins vibe weten de heren hier een juiste jazz balans te maken dat zowel jazz liefhebbers als instappers er vrolijk van worden.

 

Jazz

Deel via social media: