Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2016-11-29 07:00:00 • 7 min lezen

Ebbot Lundgren & The Indigo Children - For The Ages To Come

Label : RTBE F-L GROOVE / PIAS Eindoordeel : 7,5

 

De vijftigjarige Torbjörn Lundberg, die wij beter kennen onder zijn artiestennaam Ebbot Lundberg bracht eerder deze maand From The Ages To Go uit, een album dat vrij geruisloos is ontvangen. Zaterdag staat hij in Merleyn/Doornroosje en reden temeer om dat album toch nog eens nader te bekijken.  

Een muzikale duizendpoot Lundberg is de spreekwoordelijke alleskunner, duizendpoot en muzikaal creatief onderlegd. Songwriter, producer en bandlid; niets is hem vreemd. Naast solowerk kennen we hem wellicht uit zijn periode van Union Carbide Productions en The Soundtrack Of Our Lives en producer van diverse artiesten. Nu is daar de samenwerking met The Indigo Children wat resulteert in het sfeervolle album For The Ages To Come.  

Vol met muzikale verwijzingen naar de seventies For The Ages To Come is een album in de categorie “Must Haves”, al is het alleen al om de vormgeving en het artwork dat echt heel erg mooi vormgegeven is. Los daarvan is het ook muzikaal een pareltje geworden met een diversiteit aan instrumentarium en nummers die absoluut terugpakken naar de folk en rock uit de jaren ’60 en ’70. Het album trapt af met de titelsong en meteen zijn de folk invloeden herkenbaar. Het vervolg met ‘Backdrop People’ is ijzersterk; een lekker uptempo gitaarpopnummer met de die seventies sound. Die seventies sound wordt in nummers als ‘Beneath The Winding Waterway’ en het akoestische ‘In Subliminal Clouds’ haast tot in perfectie neergezet; meerstemmig zoals The Mamas And The Papas en The Beach Boys dat konden.  

Een tweetal covers, waaronder één bijzondere Twee nummers zijn niet door Lundberg zelf geschreven; ‘Calling From Heaven’, oorspronkelijk van de Spaanse band Los Pekenikes, is een nummer dat wat psychedelisch overkomt, mede door het instrumentarium dat door Lundberg wordt gebruikt. Daarnaast ‘Don’t Blow Your Mind’, een nummer van The Spiders maar mede geschreven door Alice Cooper; de gitaren zijn dan ook alom aanwezig en daarmee valt dit nummer enigszins uit de toon. ‘Drowning On A Wishing Well’ pakt weer terug naar dat fijne gevoel en ook nu hoor je weer dat rijke instrumentarium. Op zich is dat ook niet vreemd als je leest hoeveel sessiemuzikanten meegewerkt hebben; blazers, strijkers, de sitar enz. En natuurlijk moeten we in dit kader ook de bijdrage van The Indigo Children niet onvermeld laten.

 

Eindoordeel For The Ages To Come is geen standaardwerkje. Het is een mooi, sfeervol album geworden vol met verwijzingen naar de muziek uit de seventies. Het is allemaal niet spectaculair of vernieuwend maar muzikaal zitten de tien tracks gewoon prima in elkaar. Zoals al gezegd, het rijke instrumentarium en de hele mooie vormgeving zijn een pluspunt. Benieuwd hoe dit live gaat klinken. Veel luisterplezier.

 

Ebbot Lundberg & The Indigo Children live: 3 december : Merleyn/Doornroosje, Nijmegen

Deel via social media: