Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-05-25 07:00:00 • 10 min lezen

Echo and the Bunnymen - Meteorites

Echo and the Bunnymen - Meteorites Label: Caroline Eindoordeel: 8

De voormalige punk new wave band Echo and the Bunnymen pakt de draad na 5 jaar weer op. Ian McCulloch en Will Sergeart zijn de enige originele bandleden die op dit album mee doen. Naast Pete De Freitas is toetsenist Jake Brockman in 2009 bij een motorongeluk overleden. Men had de “The Fountain” tour achter de rug en beraadde zich op de toekomst. Dit resulteerde dat Ian McCullochzijn eigen weg ging. In 2012 kwam hij met een solo album “Pro Patria Mori” met een bijbehorend tournee. Het live album “Holy Ghost” werd het naslagwerk.

Blijkbaar smaakte het naar meer en Ian nam wederom contact op met Will. Meteorites is een vrolijk Britpop album. Hoewel titels als “Holy Moses” en “Explosions” erg donker klinken zijn de nummers daar in tegen vrolijk van muzikale aard. “Constantinople” kent een oosters tintje door het doorlopende gitaarriffje, maar is een typisch Britpop nummer dat in de lijn ligt met hun voormalige werk. Het doet de albums van The Mission en de jaren 90 Britpop/ rock weer uit de kast pakken. Het slepende “Burn It Down“ past meer in de donkere zwaardere nummers van de band. Verder is het een fris album, al kent het verleden van the Bunnymen iets meer diepgang. Het klinkt modern en goed in het gehoor.

Het was al duidelijk dat the Bunnymen een groot inspiratiebron voor Coldplay was, gezien de uitingen van Coldplay. Maar nu maakt the Bunnymen gebruik van de soundsamenstelling van Coldplay. Hierdoor is Ian met de band weer terug in deze tijd. De band speelde 8 mei jl. in Tivoli te Utrecht. Hier werd de gloriejaren 80 herleeft. Het nieuwe werk van dit album sloot naadloos aan op dit concert. Zeker de moeite waard om dit album in huis te halen.

Deel via social media: