Zoek...
Nieuw album Momentum voor rockact Eclipse

Nieuw album Momentum voor rockact Eclipse

Label: Frontiers

ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2017-03-31 07:00:00 • 2 min lezen

Rock
9

Eclipse - Momentum

Eén van de melodieuze rockacts die er toe doen is Eclipse. Met hun debuut album “Bleed and Scream” uit 2012 wist men zich al in de picture te spelen. Nu overtreffen ze zich en is het een standbeeld dat er toe doet.

De zanger Erik Martensson is als producer al een bekende in de rockscene. Hij weet gitarist Magnus Hendriksson te sturen waar het nodig is. Het album is van een hoog tempo dat met het nummer “Vertigo” al wordt ingezet. ‘Never Look Back’ en ‘Killing Me’ volgen krachtig en “powerfull” zoals ze dat zo mooi zeggen.
Hier weet Martensson de zang te dubben waardoor er diepte in de songs ontstaat. Wanneer de lead een andere kant op gaat in het refrein dan de achtergrond vocalen, krijgt dit een prachtig effect dat we maar zelden in de rock horen.

De creatieve invulling van de composities van ‘For Better One For Worse’ en ‘Night Comes Calling’ is vindingrijk en heerlijk in het gehoor liggend. Met de zenuwachtige solo’s van ‘Black Rain’ eindigt Eclipse een erg goed album vol stevige melodieuze rock!.

Rock

Deel via social media: