Zoek...
Ed Sheeran – ÷ Divide

Ed Sheeran – ÷ Divide

Label: Warner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-05 07:00:00 • 2 min lezen

Pop / Singer-songwriter
7,5

Ed Sheeran – ÷ Divide

Het doet voorkomen dat het snel is gegaan met Edward Christiaan Sheeran. Inmiddels heeft deze Engels rossige singer-songwriter in deze periode tot nu toe drie albums op de markt gebracht.

De grote doorbraak kwam snel. De single “The A-team” werd een enorme hit van het toenmalig guitig manneke met een gitaar dat hij, als het ware ooit eens van zijn grootmoeder had gekregen.

Door deze doorbraak werd het duidelijk dat de boy-next-door in staat was om een enorme hit te kunnen scoren. Het bracht daardoor mensen in beweging en singer songwriters kregen weer een podium dat er toe deed. Het werd een inspiratiebron voor velen met een akoestische gitaar.
Zo kent Sheeran natuurlijk ook zijn inspiratiebronnen. De slimheid van Sheeran is dat hij weet dat je niet alleen met een gitaar de wereld kunt veroveren. Hiervoor moet je een in een andere tijd hebben geleefd of een genie als Bob Dylan heten.
Op het nieuwe album is de Ierse folk ontdekt. De karakteristieke Ierse fluit en violen horen we in “Galway Girl” en “Nancy Mulligan” en met “Castle On The Hill”, “Happier” en “Hearts Don’t Break Around Here” weet hij dan feilloos zijn eigen sound de ruimte te geven. De huidige hiphop sound weet Sheeran in het album te verwerken. “New Man” en “Shape of You” zijn songs die net zo goed op een album van Beyonce en Drake had kunnen staan.
Het is dan ook niet vreemd dat je de songs van Sheeran op verschillende albums te vinden zijn. Taylor Swift “Everything Has Changed”, Christina Perrry’s “Be My Forever”, One Direction “18” en Justin Biebers “Love Yourself” zijn enkele songs die uit de pen kwamen van Ed Sheeran.
Natuurlijk weer Sheeran zijn mooie liefdesliedjes ook voor zichzelf te houden “What Do I Know”, “How Do You Feel” en “Supermarket Flowers”.
Met het “Barcalona” en het Paul Simon (Call Me All) gejatte “Bibia Be Ye Ye” brengt Sheeran de swingende drums weer in de songs.
Inmiddels is na + (plus), x (cross) het nieuwe album ÷ (divide) als nieuwkomer op nummer 2 binnen gekomen in de verkooplijsten.

Ed Scheeran is in Nederland te zien op
3 april Ziggo Dome te Amsterdam
4 april Ziggo Dome te Amsterdam
5 april Sportpaleis te Antwerpen

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: