Zoek...
Edenbridge – The Great Momentum

Edenbridge – The Great Momentum

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-26 07:00:00 • 2 min lezen

Metal
7

Edenbridge – The Great Momentum

De Oostenrijkse symfonische metal act Edenbridge werd eind jaren 90 opgericht. Het was een studioproject van gitarist toetsenist Arne Stockhammer , die zich Lanvall laat noemen, en zijn vriendin Sabine.

Tot op de dag van vandaag is het een komen en gaan bij deze band. Al heeft het nieuwe album inmiddels negende studio album.
Door al deze wisselingen komt de band maar niet tot een gevarieerd album. Of dat het groepsgevoel maar niet ontstaat omdat het om de oprichtende partij gaat.

Lanvall is wederom verantwoordelijk voor de composities van dit album. De zware gitaren met een vol ingezet keyboardsstuk wordt ondersteund door pompende drums. Gooi hierover een helder zanggeluid van een engel, dat komen we al aardig in de buurt van Within Temptation. En daar moet je de muziek van dit album ook in gaan zoeken. Het is wat steviger dan hun voorgangers.

Met al het geweld is er wel veel lucht inde songs. Of het komt door de afwisselingen in “Grace to Grace” of het popgeluid van “The Moment is Now” of is het de titel van “The Visitor”. Bij het luisteren van dit album krijg ik meteen het idee dat ik zit te luisteren naar een symfonische metalrock act dat ABBA songs speelt. Misschien dat dit de projectopdracht was van 20 jaar geleden en zijn ze hier inmiddels in blijven hangen. Toch is het een verrassend album dat prima in het gehoor ligt.

Metal

Deel via social media: