Zoek...
Editors - Violence

Editors - Violence

Label: PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-10 07:00:00 • min lezen

Alternative / Pop
8,5

Editors – Violence

De Engelse band uit Birmingham weet na 20 jaar na hun eerste echte hit album An End Has A Start op te klimmen tot een geoliede hoofde act voor de grote festivals. Het recente album In Dreams was al een juweeltje en dit doet de band dunnetjes over met het album Violence.

Het zesde album kent prachtige songs waaronder Nothingness, het openingsnummer Cold en het titelstuk Violence. De songs zijn swingend, uitdagend en ingetogen tegelijk. De lome sound van Magazine dat in de climax overgaat naar een swingend dansbare sound. Het is dit keer niet een donker album zoals men voordien maakt. Het is het licht aan het einde van de tunnel. Alsof ze gebukt gingen onder het juk van wel of geen succes, en de interpretaties hiervan. Als subcultuur act dat zo groot wordt dat het een commercieel succes wordt, daar vindt men wat van. Net als Coldplay, die boven het succes kon staan, liet Editors zich leiden om in de onzekerheid mee te gaan. Daar waar de hit No Sound But The Wind uit 2010 (live versie van de Werchter Show) nog hier aan doet denken, is dit nu op studioversie op dit album verschenen.

Met Violence slaan ze dit van hun af en is het een heerlijk fris album waarmee je rustig de zomer van 2018 tegemoet kan gaan.  

Editors zijn te zien in Nederland
27 maart Ziggo Dome te Amsterdam
17 juni Pinkpop te Landgraaf

Alternative / Pop

Deel via social media: