Zoek...
Eels – The Deconstruction

Eels – The Deconstruction

Label: E Works

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-08 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Eels – The Deconstruction

De band rond Mister E, dan wel Mark Oliver Everett wist half jaren 90 met een prachtig debuut te komen. Beautiful Freak kende direct een kleine hit en de band werd in Groningen omarmd. Wanneer men hier gehore van krijgt valt de rest van Nederland ook.


Het nieuwe album is alweer twaalfde album van de depri-pop dat best vrolijk klinkt. Het is een soort van internationale Dorrestijn die cynisch depri teksten kan voortbrengen op vrolijke muziek. Met dit album weet Eels weer een prettig album te maken. Dat was de laatste jaren wel wat anders. Gelukkig dat het laatste live album er al wat verandering in bracht. Na Daisies of the Galaxy past the Deconstruction weer in dezelfde serie.

De titelsong en opener is direct vrolijk en catchy, en “Rusty Pipes” en “Bone Dry” klinken weer als vanouds. Met ‘Sweet Scorched Earth’, ‘Be Hurt’ en ‘The Epiphany’ zijn er weer een sfeervol balladsongs waar meer de storytelling de overhand krijgt. Een vorm waar Eels meester in is. Dat afgewisseld met de vrolijke klanken als ‘Today is the Day’ dan is de dag weer goed!

Eels is te zien in Nederland op

18 & 19 juni TivoliVredenburg te Utrecht
21 juni Paradiso te Amsterdam
8 juli Rock Werchter te Werchter (B)

Pop

Deel via social media: