Zoek...
Eisley & Goldy – Blood Guts and Games

Eisley & Goldy – Blood Guts and Games

Label: Frontiers rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-12-28 07:00:00 • min lezen

Rock
7

Eisley & Goldy – Blood Guts and Games

Het was de band van Gregg Guiffria die de wereld in de jaren 80 deed schudden. De toetsenist van Angel en zijn latere band House of Lords heeft een neus om het goede uit de muzikant te halen. Met gitarist Gregg Goldy (Rough Cut), bassist Chuck Wright en zanger David Eisley.
Wanneer Goldy vertrekt naar DIO valt de band uitelkaar en gaan ieders hun weegs. Afgelopen maand wist Goldy met de tribute band van DIO (met Ronnie James Dio in hologram) verschillende reacties uit te lokken.

Voor dit album komen de heren weer bij elkaar. Het is dan ook een voorspelbaar album geworden en je krijgt wat je verwacht. Melodieuze rock met afwisselend gitaar en toetsen en een vierkante rockbeat van Ron Wilkso (Foreigner). Niet dat het slecht is, het is powerful al is Eisley niet meer de powerzanger van weleer. Met het openingsnummer “The Heart is a Lonely Hunter” weet men wel sterk te beginnen. Het uitgesponnen “No More Prayers” van ruim 8 minuten kon wel wat korter en zit het mooie stuk vooral aan het eind van het nummer. Dit wordt aan het eind van het album nog eens dunnetjes overgedaan met het “Believe in One Another”. Hier tussenin blijft het allemaal meer van hetzelfde en dat is waardoor het album wat langdradig wordt. Dat is juist jammer, want ze kunnen het wel.


Rock

Deel via social media: