Zoek...
Elder Island – The Omnitone Collection

Elder Island – The Omnitone Collection

Label: The Orchard

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-02-25 07:00:00 • min lezen

Electronic
7,5

Elder Island – The Omnitone Collection

Dat het Engelse stadje Bristol een bijzondere kunststad is weten we al een poosje. Na Banksy wist daar de muren van vele gebouwen te verfraaien en de undergroundscene van Bristol wordt wel gezien als de voorloper van de London UK sound. Dit album heeft de titel van een beroemde studio in LA mee gekregen, al is Omnitone een improvisatiewijze binnen de New Orleans jazz waarbij een verbinding wordt gevonden tussen de Afrikaanse sound en de westerse folk.

Het elektronica trio Elder Island weet met hun beats en de oude synth sound een nieuwe sound te produceren. Met de soulvolle stem van Katy Sargant op  ‘You & I’en ‘Wasteland’ weten ze hun status een plek te geven. Men doet er nu toe. Na drie Ep’s is het wel eens tijd voor een volledig debuut album. Naast de popdance van ‘Kape Fear’ en ‘Don’t Lose’ kan het trio ook een soundscape van geluiden produceren waar de storytelling van ‘Fortune’ een onderdeel van is. Het hoogtepunt voor mij is het nummer I Fold You waarbij al hun kunde van de muzikale elementen bij elkaar komen.


Dat het bijzonder is wordt duidelijk wanneer het concert van de Melkweg nu al uitverkocht is. Het is een elektro sensatie waarbij de popsound een nieuwe dancesausje krijgt.
Een band voor de toekomst!

Electronic

Deel via social media: