Zoek...
Ella van der Woude  - Solo Piano

Ella van der Woude - Solo Piano

Label: Snowstar

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-02-15 07:00:00 • min lezen

Klassiek
7,5

Ella van der Woude - Solo Piano

Wanneer Ella van der Woude in 2019 de soundtrack van Halina Reijn haar film Instinct en de film Take Me Somewhere Nice van Ena Sendijarevic inspeelt, kreeg de haar attentiewaarde omdat beide films internationaal in de prijzen viel. Het is het begin van dit album dat ze in de nachtelijke uren in haar woning te Amsterdam opnam.

Het  dan ook een album met veel sfeer in de composities. De instrumentale songs zijn meeslepend  in de ‘Fear of Sleep’, ‘Low’ en ‘Strange Dreams’. Wanneer ze haar kleine kamer met een piano als woonruimte heeft en dit verlaat krijgt een liedje de titel Bye Bye ‘Little House’. Het zijn titels die beeldend werken bij deze muziek. Wanneer je een van de bovenstaande films hebt gezien begrijp je ook de beelden die hier automatisch in je hoofd verschijnen. Arthouse movie  beelden met een kunstzinnig randje. Dat is ook in de muziek terug te horen.


Hoewel de pianoklanken een rustgevend karakter heeft weet van der Woude hier een balans in te vinden om de rust je kamer in te luiden. Maar na een verloop van draaiuren wordt de rust verstoord door onrust van hetzelfde muziek. Kortom, dit is een album dat je rust geeft maar dan wel eens per keer luisteren en dan weer tijd voor wat anders voordat je het weer opzet.

Klassiek

Deel via social media: