Zoek...
Elliot Murphy – Prodigal Son

Elliot Murphy – Prodigal Son

Label: PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-27 07:00:00 • 2 min lezen

Singer-songwriter
7,5

Elliot Murphy – Prodigal Son

Elliot James Murphy is een singer- songwriter met een rockend hart. Hij is van Amerikaanse komaf en woont al enige jaren in Frankrijk. Naast dat de man vanaf 1973 zijn albums uitbrengt levert hij tussendoor een serie boeken.

Met Prodigal Son weet Murphy zijn 35ste album te brengen. Een album met folksongs “Alone in my Chair” en kleine gitaarsongs waaronder “Hey Little Sister”. Zijn stem is heerlijk om naar te luisteren waardoor zijn verhalen beter overkomen. Het zijn dan ook verhalen die zo uit een boek kunnen komen. Verhalen over jonge meiden in de leeftijd van eind tiener zijnde. Of het hele filmscript van het 11 minuten durende “Absalom, Davy & Jacky O.”
De songs gaan vooral over mensen om hem heen. Van de verloren zoon als titelnummer tot Randy Newman’s achtige “Karen Where Are We Going”.

Hoewel de man niet echt in Nederland is doorgebroken, weet hij al jaren mooi ingetogens songs te maken. Zijn albums zijn over het algemeen plaatjes in je collectie en singer songwriters zullen altijd iets mooi vinden in zijn collectie. Zeker de moeite waard om eens door de albums van Elliot Murphy te neuzen!

 

Singer-songwriter

Deel via social media: