Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-01-29 07:00:00 • 8 min lezen

Elske DeWall - Violet Soldier

Elke de Wall – Velvet Soldier Label: Her House records Eindoordeel: 7

De roodharige singer songwriter Elske de Wall brengt met Velvet Soldier haar derde album. Inmiddels is ze moeder geworden en dat veranderd het leven. Haar teksten zijn persoonlijker geworden. “I ‘ll Be Around” en “For Love” zijn al voldoende zeggend voor een moeder die haar eerste kind heeft gekregen. Toekomstperspectieven komen in een ander daglicht te staan en de liedjes worden anders benaderd.

Het gaat niet allemaal over haar kind. Het openingsnummer “Black Water” en “The Fall”, dat over vertrek bij Universal gaat, zijn lekkere popsongs. “One Day” is een prachtig duet met Ed Stuijaart. Het is een klein liedje met een akoestisch gitaar waar de zangpartijen mooi bij elkaar komen. De sfeer weet ze vast te houden met het “Hercules” nummer dat opgebouwd is met percussie en drums.

Vanaf het midden van het album zakt het album wat in.Door de slow songs “Sing Me Home”, “Don’t Walk Alone”, ” Lonely For You” en “Only One” blijft het in de singer songwriters sound hangen en houdt het de vaart uit het album. De thema’s van de songs zijn divers en laat verschillende kanten van Elske zien. Zowel tekstueel als muzikaal. Elske is met haar Rickenbacker gitaar te zien in de theaters. De komende periode staat ze met band in o.a. 29 januari te Raalte 04 februari te Ede 13 februari te Haarlem 20 februari te Spijkenisse 23 februari te Capelle a/d IJssel 25 februari te Delfzijl

Deel via social media: