Zoek...
Elton John - Rocket Man

Elton John - Rocket Man

Label: Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-28 07:00:00 • min lezen

7,5

Elton John – Rocketman

Nu de Queen film wordt overladen met allerlei prijzen, is er een nieuw muziek in de bioscoop te zien. Rocketman met een verhaal dat dichter bij de waarheid ligt dan de Queen film. Misschien is het nog interessanter omdat het leven van Elton John bizarre wendingen kent en ook veel hits kent.

Elton John zit al jaren in het vak en is bezig met zijn afscheidstournee. Het concert dat hij in mei zou geven in Ziggo Dome te Amsterdam is verplaatst naar juni, maar zal dan gaan schitteren met de hits die we ook op de soundtrack van Rocketman horen. “Saturday Night’s Allright For Fighting’, ‘Your Song’, ‘The Bitch is Back’ of ‘I’m Still Standing’, het zijn maar enkele songs waarmee Elton John en Berny Taupin hits mee scoorden.
Afgelopen jaar verschenen al diverse tribute albums die er mochten zijn. Veelal ook met de hits uit het verleden. Maar de man wordt ontdekt door de nieuwe generatie en krijgt het respect dat hij verdient.

De film met acteur Taron Egerton (the Golden Circle, Eddie the Eagle) als Elton John laat het leven van de zanger zien, die worstelt met zijn geaardheid, de drank en depressies, de hits en het bizarre showbizz leven om uiteindelijk tot een megaster door het leven te gaan. Ook zingt Egerton de songs en dat doet hij prima! Je hoort het verschil wel met het origineel, maar weet dit prima op te vangen.

Een lekker album en een heerlijke film dat zich zeker kan meten met Queen’s Bohemian Rapsody.

Deel via social media: