Zoek...
Elvis Presley – A Boy From Tupelo (1953 – 1955 recordings)

Elvis Presley – A Boy From Tupelo (1953 – 1955 recordings)

Label: Legacy

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-30 07:00:00 • min lezen

Rock 'n Roll
8,5

Elvis Presley – A Boy From Tupelo (1953 – 1955 recordings)

De KING of Rock and Roll hoeft geen verdere introductie, gezien dit icoon toch generaties lang de mensen weet te boeien. Elvis heeft met zijn albums een nieuwsgierigheid betast dat er iedere keer een jongere generatie een plaat op de draaitafel weet te leggen en dan te denken; Best geinig.
Het is dit jaar dat Elvis alweer 40 jaar geleden overleed. Met “A Boy From Tupelo” is er het meest uitgebreide album uitgebracht met songs die elders te vinden zijn. Toch staat er op het album een nieuw gevonden nummer met een passende titel; “I Forgot To Remember To Forget”.

Het mooie aan deze compilatie is de kwaliteit van het album. Juist de songs die in 1953-1955 zijn opgenomen in de (later geworden beroemde) SUN studio’s zijn van uitstekende kwaliteit.  De eigen betaalde sessie van 4 songs in de Memphis Studio’s van 4 songs (“My Happiness”, “That’s When Your Heartaches Begin”,  “I’ll Never Stand In Your Way” en “It Wouldn’t Be The Same”) opent dit drieluik.
Naast de Sun Masters en latere RCA masters met remixen van het origineel vinden we de complete studiosessies met vele takes en variaties op de songs “Blue Moon”, “I Love You Because”, “When It Rains It Pours” en “I’m Left, Your’re Right, She gone”.

Het laatste deel van de drieluik bevat alle live en radio takes die Elvis ten tijde van deze recordings heeft gemaakt. Hier is de klasse van de man dan ook te horen, omdat het allemaal gemakkelijk live te hore  wordt gebracht. Even uitgaande dat dit in een tijdsbeeld is, waarbij de pop muziek nog  niet echt bestond, de elite van de radio opzij wordt gezet en dat het live allemaal met minimale middelen werd uitgevoerd.
Naast dat het prettig in het gehoor ligt, is het ook een document van historische waarde.

 

Rock 'n Roll

Deel via social media: